De ce Aleg Companiile din Romania Digitalizarea cu Data de Expirare

Digitalizarea este un proiect pe termen lung cu beneficii clare. Daca acest proiect nu incepe cu o baza solida, atunci fiecare initiativa digitala va veni cu o data de expirare. In multe companii din Romania, din pacate, aceasta fundatie solida lipseste, fapt ce va reduce efectul oricarei schimbari bune din urmatorii ani.

Problema Fragmentarii

Orice sistem implementat, fie ca este ERP, CRM sau o solutie dedicata industriei, are nevoie la baza de o platforma pe care sa stea, care sa o conecteze cu celelalte solutii si care sa faca ordine in informatia si procesele afiliate ei si existente in restul organizatiei. 

Pana la urma, orice organizatie vorbeste in documente, iar conversatia este in procese. Daca documentele si procesele nu pot fi gestionate digital, atunci organizatia nu a digitalizat ce este defapt nucleul ei de lucru ce leaga si sta la baza tuturor celoralaltor activitati interne. 

Cat timp companiile vor continua pe calea digitalizarii in cautarea eficientei si flexibilitatii fara o platforma centrala ECM sau CSP, ele se vor gasi in cativa ani cu cinci-zece sisteme diferite care fac lucruri diferite, dar care nu vorbesc intre ele cu adevarat. Solutiile acestea sunt deseori extinse custom, in afara capabilitatilor lor, caci trebuie sa preia gestiunea informatiei, proceselor, si a altor nevoi conexe, iar acest lucru nu este bun, pentru ca orice dezvoltare custom inseamna dependenta fata de un dezvoltator, lipsa de flexibilitate si de robustete…inseamna un fel de monstru cu cinci capete pe care nu il mai poate gestiona nimeni.

Sisteme de ‘Unica Folosinta’

Acest lucru este accentuat de faptul ca organizatiile deseori aleg solutii locale, ce nu au in spate companii mari ce se dedica sustinerii si dezvoltarii lor in timp. Orice platforma ECM sau CSP implementata ar trebui sa ofere garantia unor update-uri constante ce extind si imbunatatesc functionalitatile ei, astfel incat sa nu ramana in urma, sa nu apara, peste cinci ani, alta mai buna. De asemenea, deseori se merge pe solutii care nu sunt configurabile sau indeajuns de flexibile. Aceste solutii necesita, pentru orice schimbare, un efort de development substantial, cu risc de erori, cu perioada de testare si cu toate costurile afiliate. In plus, dezvoltarea custom elimina posibilitatea de updates a sistemului si ajunge sa il blocheze in timp.

Exista solutii care pot face exact asta, care pot deveni centrul, fundatia digitala a organizatiei. Nevoia de gestiune a fragmentarii, de management al proceselor centrale organizationale si de organizare a informatiei, indiferent de tip, a dus la dezvoltarea platformelor de Enterprise Content Services (CSP), evoluate din Enterprise Content Management (ECM).

O Platforma, 90% din Nevoi

Practic, pana cand organizatiile Romanesti nu vor digitaliza informatia, nu vor automatiza procese, si nu vor demara drumul lor digital avand la baza o asemenea platforma flexibila si robusta, ele nu isi vor putea atinge scopul in urmatorii zece ani. Apar din ce in ce mai multe companii care, inca de la inceput, sunt configurate in jurul digitalului. ECM-urile si CSP-urile sunt singura cale sigura catre a le putea face fata strategic

Pana la urma, 90% din nevoile unui business implica organizarea informatiei sub forma de date sau documente, si transferul ei in organizatie conform structurii proceselor. Fie ca este vorba de compunerea si aprobarea unui contract, de gestiunea dosarului de fabricatie sau de evidenta zilelor de concediu ale angajatilor, ordonarea informatiei si transferul ei sunt la baza. Da, pentru restul de 10% este nevoie de sisteme dedicate care proceseaza numere conform unor formule sofisticate, care gestioneaza stocuri sau portaluri pentru clienti. Pentru 90% din nevoile organizatiei, alegerea acelei platforme CSP sau ECM corecte, cu o suita de capabilitati vasta, ce ofera flexibilitatea necesara pentru orice schimbare si extindere viitoare, si update-uri pentru a sta in fruntea industriei devine piatra de capatai al proiectului de digitalizare din organizatie. O singura solutie devine centrul ecosistemului IT din organizatie, ce conecteaza toate celelalte solutii si poate gestiona aproape toate nevoile companiei prezente si viitoare. 

Ea sta la baza viitorului digital, si este singurul mod prin care organizatiile din Romania se pot digitaliza pe termen lung, fara data de expirare.

Hai sa discutăm!
Hai sa discutăm!