Cum Integram Arhitectura IT Organizationala?

Sunteti si voi, probabil, obisnuiti cu actul de a deschide trei aplicatii Enterprise diferite. Ar trebui sa fie mai usor de atat.

Procesul de digitalizare duce la aparitia mai multor platforme IT ce indeplinesc nevoi diverse. Sunteti si voi, probabil, obisnuiti cu actul de a deschide trei aplicatii Enterprise diferite. Trebuie verificate facturile si platile in ERP, apoi intrat in sistemul de HRM pentru aprobat concedii, si apoi gestionat pipeline-ul din CRM. 

Sa nu vorbim ca pe langa asta documentele sunt in Teams, conform unei structuri ierarhice pe care daca nu o mentineti cu mare atentie va fi portita de intrare a haosului organizational. 

‘Integrarea acestor sisteme, a datelor si continutului pe care ele le impartasesc devine o necesitate absoluta.’ spune Diana Lungulescu, Managing Partner Matricia Solutions

Documente si Date, in Centru 

Aplicatiile pot fi integrate doar cu ajutorul unui sistem central care le face sa vorbeasca intre ele. Acel sistem are ca job gestiunea tuturor documentelor si datelor de-al lungul si latul intregii arhitecturi IT a organizatiei. 

Un asemenea sistem centralizeaza defapt informatiile de care voi aveti nevoie, fie ca ele tin de clienti, furnizori, angajati, comenzi sau inventare. 

Particularitatea lui este ca se integreaza total cu celelalte sisteme. Asta inseamna ca el poate deveni unica aplicatie pe care o deschideti, sau poate lucra in background, fiindu-i accesate toate functionalitatile direct din oricare din sistemele existente inainte. 

Integrari API sau Native

Este important si felul in care se fac aceste integrari. Aplicatiile de content management centrale, precum OnBase by Hyland, ofera integrari native direct cu sistemele folosite de majoritatea marilor companii (SAP, MS, etc.). Aceste ‘poduri’ intre platforma de document si content management si cele de ERP sau CRM sau Core sunt foarte usor de implementat, ele fiind pre-construite de dezvoltatorul solutiei, Hyland. 

Cand vine vorba de sisteme care nu sunt supported nativ, Hyland ofera numeroase API-uri pentru a asigura un limbaj de comunicare intre aplicatii pentru orice fel de nevoie. 

Verificati documentele din OnBase direct din entry-ul comenzii din ERP. Accesati angajatul caruia ii apartine contractul la care va uitati direct din OnBase. Toate acestea pot fi indeplinite cu usurinta prin aceste integrari, fara riscul de a strica ceva in oricare dintre sisteme. 

Portaluri pentru Furnizori, Clienti, sau Parteneri

Integrarile nu trebuie sa fie doar intre sistemele locale, ele pot fi si cu portaluri web create special pentru tertii organizatiei. Fie ca este vorba de brokeri in industria asigurarilor, furnizori, evaluatori in banking sau clienti OnBase se poate integra cu portaluri web, prelua si insera datele relevante automat, tinand evidenta documentelor, tranzactiilor, intrebarilor…tuturor interactiunilor!

RPA? 

Unul din beneficiile principale ale Robotic Process Automation este ca simplifica enorm integrarea intre sisteme, nemaifiind nevoie de ‘tuneluri subterane’ ce le conecteaza. Daca un anumit proces organizational implica, spre exemplu, preluarea de informatii de pe un site web si inserarea in aplicatiile locale, constructia de API-uri poate fi laborioasa si riscanta. Cu RPA, robotul va face treaba de a verifica, citi si copia informatiile necesare intr-o maniera simpla si rapid de implementat. 

Paranteza de Scalabilitate

‘Orice decizie cand vine vorba de digitalizare trebuie luata luand in considerare potentialul de scalabilitate, luand in considerare viitorul organizational.’ spune Horia Negulescu, Managing Partner Matricia Solutions.

‘Asta inseamna ca este nevoie de platforme scalabile, customizabile astfel inca sa poata fi adaptate rapid la nevoile schimbatoare ale companiei, si care sa nu depinda de o singura echipa de dezvoltatori care o cunosc.’ 

Asta inseamna si capacitatea de a se integra cu orice sistem care poate aparea in viitor, si avea flexibilitatea de a schimba natura integrarilor cu sistemele curente odata ce ele se schimba. 

In acest fel, investitia intr-un sistem IT va fi maximizata deoarece veti sti ca acel sistem va este alaturi zeci de ani inainte.

Hai sa discutăm!
Hai sa discutăm!