Cum a Ordonat un Mare Producator Farma Romanesc Documentele de Productie

BOM, Batch Orders, Certificate de Calitate, Date de Expirare…la un loc!

BOM, certificate de calitate, note de conformitate, garantii, documente afiliate comenzilor, proiecte, CAD-uri, aprobari si modificari de procese… toate acestea trebuie gestionate intr-un proces de manufactura. Toate exista pentru a asigura compliance, respectarea proceselor, si calitatea finala a produselor, deci sunt importante.

Un sistem capabil de Document Management (DMS) poate asigura stocarea, organizarea si facilita deci accesul catre toate aceste documente. Un sistem capabil de Document Management (DMS), sau Content Management (ECM), poate asigura fluxurile afiliate acestor documente, asigurandu-se ca ele trec prin toate etapele necesare inainte de a fi folosite si arhivate. 

Haide sa vedem cum un mare producator de farmaceutice din Romania foloseste functionalitatile de Document Management si Content Services OnBase pentru a facilita tot ce inseamna documente in procesele de manufactura. 

Generare de Master Batch Record 

OnBase gestioneaza intreg procesul de generare de documente pentru productie. Odata ce comanda este introdusa in sistem, el o intelege si demareaza procesul. 

Se genereaza un master template in functie de comanda si linia de productie. In baza lui se genereaza un MBR (Master Batch Record) ce preia datele retetei medicamentelor din Dynamics AX ERP pentru a genera un BOM generic pentru 1000 de unitati. Acest MBR trebuie, inainte de orice, sa treaca printr-un proces scurt de verificare prin care este asigurata utilizarea ultimei retete aprobate. Asta inseamna ca, odata ce MBR-ul este generat, OnBase il plaseaza automat pe fluxul de aprobare respectiv, asigurandu-se ca este verificat de fiecare angajat responsabil de acest aspect. 

Batch Order

Odata aprobata intern, OnBase trimite reteta finala catre fabricanti pentru a asigura transparenta in productie. In baza MBR-ului aprobat, se genereaza automat un Batch Order avand cantitatile ajustate pentru comanda automat de catre OnBase. Documentul este trimis catre angajatii fabricii, iar ei il folosesc pentru procesul de productie. 

Angajatii fabricii folosesc documentul in care completeaza, semneaza si scaneaza paginile corespunzatoare pentru a atesta respectarea retetei.

Batch Record 

Odata cu finalizarea productiei, se solicita in OnBase crearea de ‘Batch Record’ ce contine toate datele relevante legate de acel lot de productie. BR-ul contine toate datele din Batch Order, incluzand si date de expirare, certificate de conformitate si alte documente afiliate materiilor prime folosite. Exista sistem de printing control, cu header ce include timestamp si persoana care a printat pentru a fi asigurat compliance in ceea ce priveste documentatia produsului final, pentru a fi asigurata respectarea unei singure versiuni relevante de reteta.

Beneficiile Companiei

Inainte de implementare, compania respectiva indeplinea intreg procesul manual, avand angajati dedicati intocmirii acestor documente. Procesele de aprobare erau indelungate, si comenzile intarziate din aceasta pricina. Arhivarea corespunzatoare a tuturor acestor documente necesita un departament propriu.

Dupa implementare, de cativa ani, totul se poate indeplini rapid, iar munca repetitiva de compunere a documentelor si arhivare este eliminata. OnBase asigura in acest fel o indeplinire rapida a proceselor, si mai ales respectarea lor fara exceptie.

Optimizeaza Procesul tau de Productie 

Acesta este doar un exemplu de proces. Un sistem capabil de Document Management poate indeplini orice proces, in functie de nevoile organizatiei. Ca este nevoie de gestiunea fisierelor CAD, de procese de aprobare si modificare a procedurilor sau de gestiunea tuturor documentelor de calitate a materiilor prime folosite in fiecare lot, o puteti rezolva cu un sistem Content Management

Daca este indeajuns de flexibil, va permite extinderea sau modificarea proceselor stabilite in timp fara sa fie nevoie de un efort substantial. 

Povestiti-ne despre nevoia voastra de business, si noi va vom arata cum poate fi rezolvata.

Hai sa discutăm!
Hai sa discutăm!