4 Feluri prin care un CFO poate maximiza ROI cu ajutorul automatizarii procesarii facturilor de furnizori

Majoritatea directorilor de finante percep procesarea facturilor de la furnizori ca fiind un cost inerent al businessului. Cei pasionati de tehnologie isi dau seama de valoarea adusa de automatizarea acestui proces. Automatizand facturile de la furnizori, se poate muta atentia de la a tine costurile sub control catre a atinge scopurile de profitabilitate si cashflow ale businessului.

 

Cand sunt folosite solutii de automatizare facturi furnizori, exista 4 lucruri ce trebuie luate in considerare de catre CFO pentru a maximiza ROI.

  • Folositi-va de discounturi pentru plata in avans. Plata rapida a facturilor in schimbul unui discount este o oferta pe care multi furnizori o vor lua. Din pacate, numai 29% din organizatii profita de aceste plati. Accelerand aprobarea facturilor prin automatizare, puteti castigati abilitatea de a negocia cu aceste discounturi. Pana si 1-2% se justifica daca este o mare proportie din cheltuieli.
  • Folositi informatiile legate de plati pentru un mai bun cash management. Este imperativ sa folositi uneltele de segmentare pentru a optimiza platile catre furnizori. Grupati furnizorii in functie de importanta relatiei cu business-ul vostru, volumul de plati si valoarea lor. In acest fel puteti imbunatati relatiile cu furnizorii in timp ce va asigurati ca platile sunt prompte.
  • Construiti procese scalabile ce reduc nevoile de resurse umane. Daca departamentul vostru de procesare facturi furnizori nu este automatizat, cum isi gestioneaza angajatii timpul? Automatizarea furnizorilor reduce lucrul manual, ajutand angajatii sa:
    1. Proceseze mai multe facturi zilnic
    2. Sa accelereze rezolvarea exceptiilor
    3. Sa gestioneze rapid si eficient cererile furnizorilor.

Transformati procesarea de facturi furnizori intr-un centru de profit. 84% din organizatiile care automatizeaza procesul de plati reduc costurile semnificativ. Directorii financiari ai acestor organizatii percep automatizarea facturilor ca fiind mult mai mult decat un mod de a scapa de hartii. Ei o vad ca pe o oportunitate de a imbunatati gestiunea lichiditatilor si a transforma aceasta functie cruciala a organizatiei.

Hai sa discutăm!
Hai sa discutăm!